O nama

„Lektura“ je agencija u kojoj su okupljeni profesionalci ‒ profesori jezika, lektori koji imaju dugogodišnje iskustvo, neophodnu brzinu u radu, a pritom su ljubazni u komunikaciji s klijentima.

Lektora je mnogo, uglavnom rade samostalno, po preporuci. Među njima, nažalost, ima dosta nestručnih osoba, pa posao bude obavljen neprofesionalno. Osim toga, do lektora je teško doći, naročito ako želite da iza tog rada stoji ozbiljna organizacija, koja ne samo riječju, već i imenom i pečatom garantuje kvalitet. Zato smo odlučili da osnujemo agenciju za lekturu, prvu u Crnoj Gori.

Kako znati koji lektor je dobar? Pročitajte svoj tekst prije i poslije lekture. Nije dovoljno poznavanje pravopisa da bi tekst postao jasan, čitljiv i nedvosmislen. Lektor i korektor moraju vladati zvaničnim pravopisom, ali i odlično poznavati neformalni jezik. Oni, takođe, moraju razumjeti kome su upućene određene riječi, koja je svrha napisanog teksta, šta traži i očekuje potencijalni čitalac.

Pridržavamo se pravopisa, jezičkih priručnika i savjetnika najpriznatijih lingvista, rječnika i uskospecijalizovanih časopisa. Jezikom se bavimo, volimo ga i branimo od uništavanja koje mu prijeti sa svih strana.

Spremni smo da saslušamo vaše zahtjeve. Pozovite nas da se dogovorimo!